TUTU   2014


Een familievoorstelling waarin toverlantaarns, dans, grammofoon en livemuziek samensmelten.   6+

 

Lichtbende neemt je in deze toverlantaarnvoorstelling mee naar bijna honderd jaar terug: het Interbellum, oftewel de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Tutu is vooral een feest voor de ogen en de oren. Met haar rode schoentjes danst een jong meisje door allerlei stijlen uit die periode.
Vanaf haar eerste danspasjes volg je de vrolijke maar ook droevige momenten van haar leven in een tijd van grote veranderingen. Van tango tot tapdans, van variété tot ballroom, van klassiek tot Bauhaus-ballet. De dans, die toen beïnvloed werd door persoonlijke vrijheidsdrang, mechanisatie en andere culturen, weerspiegelt haar leven.

Lichtbende sleept je mee in een wonderlijk en ritmisch dansverhaal, door de toverlantaarns geprojecteerd op een gigantisch doek.
De projectiebeelden zijn met een ontwapenende ontdekkingslust gemaakt van alledaagse voorwerpen en materialen die handmatig en mechanisch worden gemanipuleerd. De spelers, twee voor de projecties en twee voor de muziek, staan met hun indrukwekkende rij
projectoren, toverlantaarns en instrumenten vóór het scherm, zodat je alles wat ze doen kunt horen én zien. Niet te missen!

 

TUTU is een familievoorstelling zonder gesproken woord voor iedereen van 6 tot 106. Na de voorstelling volgt een korte demonstratie van de toverlantaarn.

 

UITVOERENDEN:

Marie Raemakers & Rob Logister, projecties en animatie

Axel Schappert & Helene Jank, muziek

 

PRODUCTIE:
Marie Raemakers &  Rob Logister, productie, beeld en techniek
Axel Schappert & Helene Jank, muziek compositie

Jeannette van Steen, eindregie en dramaturgie


Met dank aan: Rop Severien, Carlos Lagoeiro, Etienne Borgers, Irene Schaltegger, Myrthe Schuuring, Sandra Stark, Thamar van Loon en Sanne Bloemink.

 

 

 

...

Foto´s Rob Logister, Christian Mitrea

p

TUTU

MEER OVER TUTU

LESMATERIAAL

TECHNIEK & PRIJS


RECENSIES

 

"The Dutch group managed to magically turn one human fate, not very different from the life journeys of our own predecessors, into a fairytale story with a presentation that is like - excuse my sentimental wording - a gentle touch to one's soul."

FESTNIK
Veronika Švecová,

Slowakije 2018

 

"De toverlantaarns worden één met het dramaturgische materiaal, de muziek, de instrumenten en de musici die de scènes tot leven wekken."

ARABESCHI

Cristina Grazioli,

Italië 2017


"De grote charme van de voorstelling is de elegante verbinding van live muziek en het spel met licht en schaduw gecreëerd door projecties van toverlantaarns."

SINAIS EM LINHA
Joan Pajuela Alves,

Portugal 2016

 

“Opvallend is het multitalent van de kunstenaars die zowel zangtechnisch, maar ook instrumentaal op een zeer hoog niveau speelden.(…) De fantasie van de toeschouwer werd aangesproken en er werd ruimte gelaten voor eigen interpretaties. Onze harten werden gegrepen en ontroerd.”

REMS-ZEITUNG
S.F. Duitsland
2015

 

“Dit alles resulteert in een experimenteel werk dat erg mooi en delicaat gemaakt is, in een dromerige en charmante sfeer en soms begiftigd met subtiele magie en poëzie.”

EL MERCURIO
Pedro Labra Herrera,

Chili  2015

 

TUTU in Russelsheim

MAIN-SPITZE 7

Stephan A. Dudek, Duitsland 2014

 

Interview mit Axel Schappert

MAIN-SPITZE 2 
Marie Roth,

Duitsland 2014

 


 

TUTU is mede mogelijk gemaakt door: