Een familievoorstelling van 45 min. - geen taal - alle leeftijden

RING-RING 2021

Een sprookje verbeeld door licht en livemuziek naar Wagner.
 

Ring-Ring is een fietsbel die ongelukkigerwijs wordt gescheiden van zijn frame. Verdwaald maar vol goede moed gaat hij op pad naar hereniging. Het noodlot leidt hem langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden vol vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten. Of zijn zoektocht beloond zal worden blijft spannend tot het einde.

Ring-Ring is gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Een zoektocht naar verlossing maar nu ge´nterpreteerd op de unieke Lichtbende manier.  Een sprookje vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. De echte Wagner liefhebber zal de leidmotieven uit zijn opera herkennen, maar dan op een manier even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Met het Suzhou Culture and Arts Center en Hermark Classical Suzhou is Lichtbende, vanwege de Coronabeperkingen, een buitengewone samenwerking aangegaan waarbij Lichtbende een voorstelling heeft gemaakt die door de artiesten van het Arts Center worden uitgevoerd.  De hele voorstelling inclusief het beeldmateriaal, techniek en muziek zijn door Lichtbende ontwikkeld. De Chinese artiesten zijn bij de repetities via livestream ge´nstrueerd en begeleid. Een gedurfde internationale samenwerking, resulterend in een unieke en authentieke Lichtbende voorstelling.

PRODUCTIE:
Marie Raemakers en Rob Logister (productie, concept, techniek en beeld)
Wilco Oomkes en Jorick Bronius (compositie en arrangement)
Jeannette van Steen (dramaturgie en eindregie)

 


 

 

 

RING-RING


Beschikbaar in
2021 - 2022

45 minuten
geen taal
alle leeftijden


 

RING-RING

is een coproductie van

 

Lichtbende

 

Hermark Classical Suzhou

 

Suzhou Culture and Arts Centre  

 

 

 

p