FLY ME TO THE MOON


Op de Planken - NPO start - 2022

 

Cultuurexplosie Live - NORMA stichting - 2021 

 

KO MET DE VLO


 HongKong 2018 

 

 

TUTU


Brazilië 2017 

 

 

KLIKKLAK


Spanje 2012 rtve.es Mi reino por un caballo

Museumnacht in het Eye Film Instituut met Eddie the Eagle Museum

 

FLY ME TO THE MOON


"Lichtbende bracht een try-out van 20 minuten van een nu al sterk en magisch verbluffend huiskamerwerk Fly me to the Moon. Twee ronde tafels met ronde schimmen en projectieschermen worden inventief bespeeld door een man, Rob Logister, en een vrouw, Marie Raemakers, de vaste kern van de Lichtbende. Liefdestaferelen worden gelardeerd met live gebrachte accordeonmuziek van Wilco Oomkes. Dit waren hun eerste aanzetten van een lichtspektakel dat een volavond-productie moet worden. Het was nu al van een kwaliteit en subtiliteit om van te snoepen."
NVP Unima:
Karel Van Ransbeeck, artistiek leider van Theater De Spiegel, Antwerpen. België 2019

 

KO MET DE VLO


"We could only recollect this extraordinary event whose form was comparable to the big festivals of “adult” culture. We will certainly not forget the “Me and the Fleas” performance, as most probably we will never ever be able to participate in such a show again."

BLOG CUDANAKIJU

Boschonka, Poland 2018

“The essence of cinema in the simplest form. The performance which we can also watch from behind the scenes, as we observe the actors using various animation techniques and the live music played with the use of everyday objects, which further stimulates the imagination.”

Piotr Guszkowski, Poland 2018

 

ZEVEN NACHTEN


“Lichtbende’s Zeven Nachten is een prachtig werk van grote integriteit en originaliteit, dat het verdient om ook buiten het Amsterdamse Orgelpark gezien en gehoord te worden.”
WALES ARTS REVIEW

Cath Barton 2017


"Een voorbeeld van de stelling dat kunst leeft en in beweging is."
NIEUWE NOTEN

Ben Taffijn 2017


"Rob Logister en Marie Raemakers zijn letterlijk en figuurlijk een lichtend voorbeeld van theatermakers die omgaan met licht als een levend object. De toeschouwer wordt in hun werk meegenomen op een manier die lang op het netvlies achterblijft en in het gehoor resoneert."
DE WERELD VAN HET POPPENSPEL

Joanne Oussoren 2017

 

"Intiem en betoverend lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt."

AANGENAAM

Herma Ardesch 2017


Zeven Nachten en Gubaidulina in het magazine van het Orgelpark.
TIMBRES 21

Hans Fidom Voorjaar 2017
 

 

ZEVEN  DAGEN


Een uitgebreid interview met Lichtbende in het magazine van het Orgelpark.
TIMBRES 17  

Voorjaar 2015

 

 

TUTU


"The Dutch group managed to magically turn one human fate, not very different from the life journeys of our own predecessors, into a fairytale story with a presentation that is like - excuse my sentimental wording - a gentle touch to one's soul."

FESTNIK
Veronika Švecová, Slowakia 2018

 

"De toverlantaarns worden één met het dramaturgische materiaal, de muziek, de instrumenten en de musici die de scènes tot leven wekken."

ARABESCHI

Cristina Grazioli, Italië 2017

 

"De grote charme van de voorstelling is de elegante verbinding van live muziek en het spel met licht en schaduw gecreëerd door projecties van toverlantaarns."

SINAIS EM LINHA

Joan Pajuela Alves, Portugal 2016

 

“Opvallend is het multitalent van de kunstenaars die zowel zangtechnisch, maar ook instrumentaal op een zeer hoog niveau speelden.(…) De fantasie van de toeschouwer werd aangesproken en er werd ruimte gelaten voor eigen interpretaties. Onze harten werden gegrepen en ontroerd.”

REMS-ZEITUNG

S.F. Duitsland 2015

 

“Dit alles resulteert in een experimenteel werk dat erg mooi en delicaat gemaakt is, in een dromerige en charmante sfeer en soms begiftigd met subtiele magie en poëzie.”

EL MERCURIO

Pedro Labra Herrera, Chili 2015

 

Interview mit Axel Schappert

MAIN-APITZE 

Stephan A. Dudek, Duitsland 2014

 

TUTU in Russelsheim

MAIN-SPITZE

Marie Roth, Duitsland 2014

 

 

POEFFF


"Het is daar, in het filigraan dat met licht uitvergroot op het doek verschijnt, dat de ware protagonist van het verhaal, het kind in jezelf dat wonderlijk genoeg blijft bestaan, de ‘schoenendoos’ terugvind die ooit zijn favoriete speelgoed was. Hier bestaat drama naast beeldende kunst. Een zalige verbeelding, onbevangen, levendig en vrij."

MÁLAGA HOY

Pablo Bujalance, Spanje 2013

 

"Magie met techniek uit de barok. Een liefdevol verhaal, op magische wijze verteld in een vitaal en subliem samenspel met live spelende musici."

SUR

Óscar Romero, Spanje  2013

 

"Theater, muziek, audiovisuele- en beeldende kunst versmelten met een traditionele techniek tot een eigentijdse voorstelling."

MIT ALBAIDA  

Prijs beste voorstelling. Spanje 2013 

 

 

INSTALLATIES


Installatie Extra Koel in Stadsschouwburg Sittard-Geleen.

De Limburger

Irene Verhiel, 2013

 

Installatie en expositie in de Kolk, Spaarndam

Haarlems Dagblad

Jaap Timmers, 2015

p