Naar het waargebeurde verhaal,
van de hond die 18 gelukkige jaren in on
s gezin woonde.

"Ko met de vlo”, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit... een terroriserende plaag voor het hele huishouden! De stemming slaat om als het kind van de familie de hond een nacht mee naar bed neemt en in de ochtend vol rode vlekken wakker wordt. Wat te doen, de hond eruit of de vlooien bestrijden? Het huis wordt grondig schoongemaakt en de vlooien op alle mogelijke manieren bestreden. Maar dat gaat niet zomaar. Een tragikomische clash van werelden. Een geestig, ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop.
 

LICHTBENDE maakt ‘lichtkunstvoorstellingen’. Betoverende verhalen met muziek, beeldende kunst en theater ‘live’ voor je ogen versmolten tot animatiefilm, op een groot scherm geprojecteerd met toverlantaarns. Een unieke belevenis voor jong en oud.

"Ko met de vlo"  is een familievoorstelling van 50 min. zonder woorden, voor iedereen van 4 tot 104 (LNP).
Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. Naast workshops heeft Lichtbende voor scholen lesmateriaal beschikbaar.

 

UITVOERENDEN:

Marie Raemakers, Rob Logister, Rop Severien (projectiespelers), Helene Jank / Hassan Aitmoumad (muziek)
 

PRODUCTIE:

Marie Raemakers en Rob Logister (productie,concept, beeld en techniek),  Helene Jank (muziek), Jeannette van Steen (eindregie), Elffin van Beers (video)

 

...

Photo´s Rob Logister

p

KO MET DE VLO

KO IN DE KLAS

TECHNIEK & PRIJS


 

"We could only recollect this extraordinary event whose form was comparable to the big festivals of “adult” culture. We will certainly not forget the “Me and the Fleas” performance, as most probably we will never ever be able to participate in such a show again."

BLOG CUDANAKIJU

Boschonka,

Polen 2018

“The essence of cinema in the simplest form. The performance which we can also watch from behind the scenes, as we observe the actors using various animation techniques and the live music played with the use of everyday objects, which further stimulates the imagination.”

Piotr Guszkowski,

Polen 2018


"Ik heb het nog nooit meegemaakt in de 16 jaar dat ik de presentatiedagen voor voortgezet en primair onderwijs in Tilburg organiseer dan het publiek na afloop van een voorstelling spontaan en en masse opstond om te applaudisseren. Dat betekent dat Ko met de Vlo voor hen  een bijzondere ervaring was.
"

Jan Stoel, senior adviseur cultuureducatie Bureau CiST (Cultuur in School Tilburg) 2018

 


 

KO MET DE VLO is mede mogelijk gemaakt door: