Naar het waargebeurde verhaal,
van de hond die 18 gelukkige jaren in on
s gezin woonde.

"Ko met de vlo”, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit... een terroriserende plaag voor het hele huishouden! De stemming slaat om als het kind van de familie de hond een nacht mee naar bed neemt en in de ochtend vol rode vlekken wakker wordt. Wat te doen, de hond eruit of de vlooien bestrijden? Het huis wordt grondig schoongemaakt en de vlooien op alle mogelijke manieren bestreden. Maar dat gaat niet zomaar. Een tragikomische clash van werelden. Een geestig, ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop.
 

LICHTBENDE maakt ‘lichtkunstvoorstellingen’. Betoverende verhalen met muziek, beeldende kunst en theater ‘live’ voor je ogen versmolten tot animatiefilm, op een groot scherm geprojecteerd met toverlantaarns. Een unieke belevenis voor jong en oud.

"Ko met de vlo"  is een familievoorstelling van 50 min. zonder woorden, voor iedereen van 4 tot 104 (LNP).
Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. Naast workshops heeft Lichtbende voor scholen lesmateriaal beschikbaar.

 

UITVOERENDEN:

Marie Raemakers, Rob Logister, Rop Severien (projectiespelers), Helene Jank (muziek)
 

PRODUCTIE:

Marie Raemakers en Rob Logister (productie,concept, beeld en techniek),  Helene Jank (muziek), Jeannette van Steen (eindregie), Elffin van Beers (video)

 

...

Foto´s Rob Logister

 

KO MET DE VLO is mede mogelijk gemaakt door:

 

       

 

p

KO met de VLO

KO IN DE KLAS

WORKSHOPS

TECHNIEK & PRIJS