Installaties met mechanisch aangedreven projecties

   

..

 

LATERNA MECHANICA


EYE Amsterdam 2015

Voor speciale gelegenheden maakt Lichtbende bijzondere lichtinstallaties met toverlantaarns waarbij de bewegende beelden mechanisch worden aangedreven.

 

Voor musea en theaters.
Lees meer

 

 

   

EXTRA KOEL  2013


Stadsschouwburg Sittard-Geleen

Speciaal voor het “Winterverhalen” weekend van 21 en 22 december 2013, heeft Lichtbende een podium vullende mechanische toverlantaarn voorstelling gemaakt met projecties op het gigantisch scherm van 16-9 m.

Op het podium van de grote zaal stonden een wirwar van oude toverlantaarns die mechanisch aangedreven winterscènes projecteerden. Een traag bewegend landschap van doorzichtige plastics en ijskristallen, in de bevroren vijver een eenzaam schaatsende vogel, geheimzinnig Noorderlicht weerspiegelt tussen vreemde wezens...

zie interview de Limburger. 


 

20 Minuten - geen taal - scherm 9-16m.

Objecttheater - toverlantaarn-projecties

 

   

EXTRA LICHT  2013


 

Science Centrum NEMO Amsterdam.

Installatie met mechanisch bewegende  voorwerpen in oude projectoren. Een magisch landschap met dieren en planten uit verrassende materialen. Overheadprojectoren projecteren een traag bewegend schermvullend landschap van doorzichtige plastics. Toverlantaarns lichten vreemde wezens op, door afwisselend aan en uit te gaan ontstaan er scènes. Spiegelende water-reflecties en schaduwbomen maken dit geheel tot een klein verhaal waarin de bezoeker kan wegdromen.


 

20 Minuten - geen taal - scherm 6-10m.

Lichtkunst-installatie - toverlantaarn-projecties

WHEELS  


p