Familievoorstelling - 45 minuten - geen taal - alle leeftijden 5+

Lichtbende beweegt hemel en aarde in een lampenkap. Lichtkunstvoorstelling met licht- en schaduwspel en livemuziek, zonder taal.

FLY ME TO THE MOON
Een hedendaags sprookje over liefde, verdriet en strijd in een bijzondere vertelvorm, schitterend vormgegeven met prachtige beelden, ingenieuze schaduwtheatertechniek en live accordeonmuziek.

Twee aandoenlijke vliegen ontmoeten elkaar in het licht van een schemerlamp. Dan blijkt daar nóg een hele wereld te bestaan met fabelachtige wezens waar zij geen weet van hebben. Ze raken met hen verstrikt in de meest bizarre situaties waarbij alle zicht op de werkelijkheid verdwijnt. Een bezeten verzamelaar in zijn land van flessen, een hemel van bloemen die geen bloemen zijn en speelgoed dat tot leven komt.  In een carrousel van emoties buitelen verbeelding en werkelijkheid over elkaar heen. Gelukkig zijn de vliegen wel echt, of toch niet?
Een absurdistisch spel van schaduw en licht in het onmetelijk universum van een lampenkap.

LICHTBENDE
Lichtbende brengt met live animaties licht tot leven. Poëtisch associatieve lichtkunstvoorstellingen met muziek, beeldende kunst en theater die voor je ogen versmelten tot een filmisch avontuur.
Je ziet met eigen ogen hoe de voorstelling gemaakt wordt met alledaagse voorwerpen en materialen die handmatig met inventieve licht- en schaduwtechnieken tot leven worden gewekt.

Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. Naast workshops heeft Lichtbende voor scholen lesmateriaal beschikbaar.

UITVOERENDEN:

Marie Raemakers, Rob Logister (beeldanimatie)
Wilco Oomkes / Kaat Vanhaverbeke (accordeon, synthesizer)
 

PRODUCTIE:

Marie Raemakers en Rob Logister (productie, concept, beeld en techniek)
Wilco Oomkes (muziek)
Jeannette van Steen (eindregie)
 

 

...

p

FLY ME TO
THE MOON

LESMATERIAAL

TECHNIEK EN PRIJS


Beschikbaar in
2020 - 2021 - 2022

45 minuten
festivalversie 20 min.
geen taal
alle leeftijden

max. 150 toeschouwers


NVP Unima:
Karel Van Ransbeeck, artistiek leider van Theater De Spiegel, Antwerpen.
"Lichtbende bracht een try-out van 20 minuten van een nu al sterk en magisch verbluffend huiskamerwerk Fly me to the Moon. Twee ronde tafels met ronde schimmen en projectieschermen worden inventief bespeeld door een man, Rob Logister, en een vrouw, Marie Raemakers, de vaste kern van de Lichtbende. Liefdestaferelen worden gelardeerd met live gebrachte accordeonmuziek van Wilco Oomkes. Dit waren hun eerste aanzetten van een lichtspektakel dat een volavond-productie moet worden. Het was nu al van een kwaliteit en subtiliteit om van te snoepen."


 

FLY ME TO THE MOON

is mede mogelijk gemaakt door: